NIEUWTJES
GASTENBOEK

Vaak wordt ons gevraagd : “hoe kan ik mijn tuin “cat proof” maken “

Want iedereen wil natuurlijk voor zijn/haar katten een lang en veilig leven.

Daarom hierboven enkele voorbeelden van kattenbaasjes die kreatief zijn geweest en u misschien op een idee brengen.

 

Bij foto 1, is tegen de bestaande schutting tegen de palen een hoekhaak bevestigd. Hierlangs is grofmazig gaas gebogen en aan de haak en schutting vastgemaakt. Als de kat nu omhoog klimt kan hij/zij niet over de schutting springen en ontsnappen.

 

Bij foto 2 is tegen een bestaand hek een net gespannen dat van boven naar voren gespannen is. Ook hier voorkom je dat de kat over het hek kan ontsnappen en ook tussen de spijlen door kan hij/zij niet weg.  

 

Bij foto 3 is een net van 1.60 m hoog tussen 2 tuinen gespannen. Zo’n net vinden katten te wiebelig om in te klimmen en het is te hoog om overheen te springen. Mits je zorgt dat ze dit ook niet via overhangende boomtakken van aangrenzende bomen kunnen doen. Dus een zgn. rok om de stam, op zo’n 1 m. hoogte aangebracht, voorkomt dat de kat via de boomstam omhoog kan klimmen.

16/2/13

 

Otiena is gisteren gesteriliseerd en mag van haar welverdiende pensioen gaan genieten.

 

Voor haar is het ff afzien en als je dan ook nog tijdelijk zo' n rompertje aan moet, dan kun je beter je maar terugtrekken in je hangmat.
Voor ons betekent het dat er een einde aan het fokken is gekomen. Doet toch een beetje pijn, meer dan we gedacht hadden.
In de loop der jaren hebben totaal 66 kittens in cattery Oppidum Ubiorum het levenslicht aanschouwt.


8 htk kittens
12 abessijnen
46 asians/burmezen in een door ons nieuw opgezette foklijn.

 

In ons huis zijn 4 generaties nl. Racle, Jaracha, Makita en Otiena aanwezig. Otiena's kittens zijn 5e generatie. Van haar hebben we geen kittens aangehouden omdat je ergens een grens moet trekken.
Achteraf spijt ? Héél klein beetje wel.

 

Langs deze weg willen we iedereen bedanken die in de loop der jaren vertrouwen in ons en onze cattery hebben gehad. We hopen dat alle baasjes nog héél lang van al die doerrakken kunnen genieten.

 

 

Jim & Susan